Prima pagină / Activităţi extracurriculare / Siguranța în drum spre școală

Siguranța în drum spre școală

🔎 În data de 26.10.2023, elevii clasei a 2-a A Step By Step au participat la activitatea „Siguranța în drum spre școală”, coordonată de domnișoara polițist Nistor Luiza.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

🔎 Copiii și-au reamintit regulile de circulație în calitate de pietoni. Având în vedere că elevii se deplasează cu microbuzul școlar până la locul unde servesc masa, este nevoie de o atenție sporită atât la mijloacele de transport cât și la felul în care se deplasează pe drumurile publice dar mai ales la traversarea acestora.

🔎 Vor traversa strada numai prin locurile special amenajate și semnalizate cu indicator, semafor, pe marcajul stradal care indica trecere pentru pietoni, într-un ritm alert dar fără să alerge.

REGULILE DE TRAVERSARE A STRAZII

📌Oprește-te întotdeauna înainte de a traversa pe carosabil!

📌Nu sta pe marginea trotuarului!

📌Privește în stânga!

📌Privește în dreapta!

📌Privește din nou în stânga!

📌Poți traversa strada, cu condiția să nu treacă niciun vehicul și să nu existe niciun alt pericol. În timpul traversării, poți ridica mâna, pentru a fi mai vizibil.

📌Ține minte că atunci când cobori din autobuz, tramvai sau mașină, să nu traversezi direct prin fața sau spatele vehiculului! Nu ești vizibil în acest caz pentru șoferul acelui vehicul.

Sursa: scoalatedi.ro.