Prima pagină / Activităţi extracurriculare / „ATENȚIE! E VIAȚA TA!”

„ATENȚIE! E VIAȚA TA!”

❤️ Marți, 21.11.2023, am fost bucuroși să-i avem oaspeți pe prietenii noștri de la IPJ Dâmbovița – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. 🚓👮‍♀️👮Domnul agent șef principal Ion Victor Bucuroiu, coordonatorul Proiectului de prevenire a victimizării tinerilor „ATENȚIE! E VIAȚA TA!”, a venit însoțit de două voluntare foarte implicate, domnișoarele Oana Marinescu și Bianca Onea, studente la Facultatea de Drept și Științe Administrative din Târgoviște. Activitățile sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Organizația „Salvați Copiii”, Universitatea „Valahia” și Arhiepiscopia Târgoviște.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

❤️ Împreună, au desfășurat 4 activități interactive cu 90 de elevi din clasele 3A, 7A și 7C, dar și cu un grup de elevi din mai multe clase gimnaziale, în prezența consilierului școlar Liliana Stoica, a directorului Aurora Zamfir și a doamnelor profesoare Alina Pincovici (director adjunct), Bogdana Aldea (profesor de chimie) și Elena Prunaru (profesor de educație socială). La clasa 7A a fost prezentă și mama unui elev, iar la 2 dintre activități a fost prezentă și președinta Consiliului Școlar al Elevilor din școala noastră, Mădița Șalgău (Madi Madiss).

❤️ Mai întâi, un grup de 25 de elevi a participat la activități de prevenire și combatere a actelor de violență în mediul școlar și de informare asupra consecințelor penale sau contravenționale ale faptelor nesăbuite, din școală și din afara acesteia. Au fost vizate și aspecte precum îmbunătățirea relațiilor dintre elevi și utilizarea în condiții de siguranță a rețelelor de socializare.

🙏Cuvântul cheie al acestei activități a fost RESPECT, iar pentru acest lucru, MULȚUMIM ❣

❤️ Prin activitatea propusă la clasa 7A, pornind de la întrebări precum: „Ce este libertatea?”, „Ce este o familie?”, „Ce este şcoala?”, „Ce este copilăria?” sau „Ce este respectul?”, elevii au ajuns, prin joc, să conștientizeze unele greșeli pe care le fac în școală, dar și în afara ei. La finalul activității, elevii au realizat ca fără respect nu vor fi respectați și și-au luat angajamentul că vor contribui la schimbarea în bine, mai întâi a lor înșiși: vor fi mai respectuoși decât au fost până acum, încercând să realizeze o legătură mult mai puternică între şcoală, familie și ceilalți membri ai comunității.

🙏Cuvântul cheie al activității a fost LIBERTATEA (și limitele ei).

❤️ La clasa 3A SBS a fost încă o zi cu OAMENI pentru care cei trei R (Respect pentru tine, Respect pentru alții, Responsabilitate pentru toate acțiunile tale) constituie un mod de viață și care îi învață și pe ceilalți, mari și mici, ce înseamnă respectul.

🙏🤝Trei lucruri bune dintre cele care s-au întâmplat astăzi: copiii au aflat ce contează în viață – BUNĂTATEA și RESPECTUL, au înțeles că bunătatea vine din sine (cităm un copil de clasa a III-a) și că „Banul nu face omul, ci omul face banul” (cităm alt copil de clasa a III-a).

❤️ În cadrul activității cu clasa 7C s-au realizat dezbateri pe tema violenței în mediul școlar. Pornind de la conceptul de DISCRIMINARE, au fost supuse dezbaterilor în grupuri consecințele abuzurilor de orice tip în structura personalității copiilor, precum și modul în care autoritățile intervin în astfel de situații. Elevii au fost informați despre drepturile copilului, dar și despre responsabilitățile aferente. Ei înșiși au oferit exemple concrete prin care se poate evita violența, discutând despre comunicare și toleranță.

🙏Cuvântul cheie al acestei activități a fost NONDISCRIMINARE, iar pentru acest lucru, MULȚUMIM ❣

❤️ Astăzi a fost încă o zi cu bune și cu… mai puțin bune, cu oameni care formează, cu oameni care ajută – nu ca să fie în top, ci pentru că așa sunt ei: grijulii, șarmanți, cu clasă, altfel. Oameni pentru care cei trei R constituie un mod de viață și-i învață și pe ceilalți, mari și mici ce înseamnă RESPECTUL pentru sine, RESPECTUL pentru ceilalți și RESPECTUL pentru lege.❤️